четвер, 31 січня 2013 р.

Глас 1 Середа Вечірня


У ВІВТОРОК НА ВЕЧІРНІ

Стихири на «Господи, взиваю я»

(Подібний: Преславні мученики): Прибитий до хреста як людина, Христе Боже,* ти обожив людську природу* і вбив змія, зачинателя злоби,* а нас, як добросердий,* ставши за нас прокляттям, визволив від прокляття дерева,* даючи світові благословення* і велику милість.
Бувши вище всякої чести, Владико,* ти дозволив себе збезчестити,* витерпівши, Щедрий, на дереві ганебну смерть.* Через неї безсмертя* обняло людський рід,* і він прийняв первісне життя,* коли ти вмер тілом, Всесильний.
Хресте всечесний,* вірних очищення, царів державо!* Освяти всіх, що тобі поклоняються* і прославляють Христа,* що задля несказанного добросердя простер на тобі руки* і зібрав водно* всі кінці землі.

Стихири на стиховні

Застромлено хрест на Череп-місці,* і процвіло нам безсмертя* із джерела вічнопливучого* — Спасового боку.
Непереможною твердинею для нас* — чесний хрест Спаса,* бо, вповаючи на нього,* всі спасаємось.
Добра ваша купівля, Святі,* бо дали ви кров вашу та успадкували небо* і за дочасне випробування вічно веселитеся.* Справді добра ваша купівля,* бо, віддавши туземні, набули ви вічні добра;* тож, радіючи з ангелами, невпинно оспівуєте* Тройцю єдиносущну.
Слава і нині (подібний: Небесних хорів): Коли побачила піднесеного на дерево Агнця,* гірко заридала непорочна Діва:* Моя люба Дитино!* Що це за нове й преславне видіння?* Як же це ти, що держиш усе в долоні,* розпинаєшся на дереві тілом?

Немає коментарів:

Дописати коментар