четвер, 31 січня 2013 р.

Глас 1 Четвер Вечірня


В СЕРЕДУ НА ВЕЧІРНІ

Стихири на «Господи, взиваю я»

(Подібний: Преславні мученики): Апостоли славні,* Богом покликані Христові учні,* учителі вселенної!* Знайшовши Господа — посередника між Богом і людьми,* до нього ви побожно пристали* і, як Бога свого та як досконалу людину,* явно в світі проповідували.
Апостоли всемудрі,* Богом покликані Христові учні,* учителі вселенної!* Вашими молитвами укріпіть мене* розуміти божественні науки* і завжди помагайте мені* ходити дорогою вузькою,* щоб дійти до безмежних* райських поселень.
Оспівую першопрестольного Петра,* Павла, Якова,* Андрія й Пилипа,* Симона, Вартоломея з Томою,* Матея, Івана й Марка з Лукою,* що благовість списали,* Богом вибраний хор,* разом з іншими сімдесятьма,* очевидців Слова і проповідників.

Стихири на стиховні

Апостольська повноголоса сопілка,* порушена Святим Духом,* усунула мерзькі бісівські жертви;* проповіддю єдиного Господа* вона визволила народи від ідольських хитрощів* і навчила поклонятися Тройці єдиносущній.
Однодушно похвалімо Петра й Павла,* Луку, Матея, Марка й Івана;* достойно звеличаймо Андрія, Тому й Вартоломея,* Симона Кананіта, Якова й Пилипа,* і ввесь хор учнів.
Преславні Мученики!* Вас земля не затаїла,* але небо вас прийняло* і відчинилися вам райські двері;* увійшовши в нього, ви насолоджуєтеся життєдайним деревом.* Моліть, Христа, щоб дав душам нашим мир* і велику милість.
Слава і нині: Богородице, Діво пречиста,* що Бога останнім часом породила* і по народженні далі залишилась справді чистою дівою,* престоле, і брамо, і трапезо таїнственна,* і світильнику світлопромінний!

Немає коментарів:

Дописати коментар