четвер, 31 січня 2013 р.

Глас 1 П’ятниця Вечірня


В ЧЕТВЕР НА ВЕЧІРНІ

Стихири на «Господи, взиваю я»

(Подібний: Преславні мученики): На хресті пречисті руки твої* розпростер ти, Христе,* прикликаючи тих, що були далеко від тебе,* і приміщуючи близько себе.* Тому й молимося тобі:* Прийми нас полонених пристрастями* і дай нам покаяння,* що очищує всяку пристрасну нечисть.
Твої пречисті долоні, Христе,* підняв ти на дереві* і закривавив твої персти,* бажаючи, Чоловіколюбче,* визволити діло твоїх божественних рук — Адама,* що перебував із-за переступу в царстві смертників,* якого ти підніс, Всесильний,* силою своєю.
Зволив ти постраждати задля нас, Спасе,* бувши природою незмінний і божеством безстрасний,* і розпинаєшся з лиходіями, безначальний і безгрішний Христе.* Не зносячи такого зухвальства,* сонце захмарилось і вся земля стряслася;* пізнавши тебе, — Творця світу.

Стихири на стиховні

Застромлено хрест на Череп-місці,* і процвіло нам безсмертя* із джерела вічнопливучого* — Спасового боку.
Непереможною твердинею для нас* - чесний хрест Спаса,* бо, вповаючи на нього,* всі спасаємось.
Молитвами всіх святих і Богородиці,* дай нам, Господи, твій мир* і помилуй нас, як єдино щедрий.
Слава і нині: Діва, бачивши несправедливе вбивство твоє, Христе,* плачучи кликала до тебе:* Найдорожча дитино!* Чому терпиш кривду?* Чому на дереві висиш ти, що землю на водах завісив?* Не залишай самітною мене, Матір і слугиню твою!* — молюсь тобі, Благодійнику багатомилостивий.

Немає коментарів:

Дописати коментар