середу, 28 листопада 2012 р.

ПОХОРОН ІЄРЕЇВ У СВІТЛИЙ ТИЖДЕНЬ


ПОХОРОН ІЄРЕЇВ
у світлий тиждень
Перший ієрей обкаджує померлого хрестовидно, і зачинає: Благословен Бог наш: і все інше пасхальне начало, дивись с. 172. Потім єктенія: Помилуй нас, Боже: молитва: Боже духів: і виголос: Бо Ти є воскресення: дивись с. 174. По виголосі: Воскресення Христове: дивись с. 175.
Узявши мощі усопшого, відходять до церкви, співаючи: Христос воскрес:
Як прийде час, настоятель творить начало пасхальне із стихами, з хрестом, свічкою і кадилом. Потім диякон виголошує єктенію за померлих: Помилуй нас, Боже: Ієрей мовить тайно молитву: Боже духів: і виголошує: Бо Ти є воскресення: дивись с. 174.
Тоді степенні, глас 6, антифон перший: На небо очі мої возводжу: і все інше, дивись с. 193.
По читанні Євангелія від Йоана, зач. 23, співається канон Пасхи і ввесь чин похорону мирян у світлий тиждень. Тоді тропарі: Ангельський собор: стихири Пасхи: Пасха священная: і інше. Відпуст пасхальний мертвих. Потім молитва прощальна, дивись с. 167.
Відходимо до гробу, співаючи тропар: Христос воскрес.

На похороні від неділі Томиної до Вознесення Христового співаємо: Благословен Бог наш: Христос воскрес: тричі, Трисвяте і все інше. Замість: Чеснішу від херувимів: перед відпустом говоримо: Світися: А все інше — як на звичайному похороні.

Немає коментарів:

Дописати коментар