середу, 28 листопада 2012 р.

МОЛЕБЕНЬ НА СВЯТУ ПАСХУ


МОЛЕБЕНЬ НА СВЯТУ ПАСХУ
Ієрей зачинає: Благословен Бог наш:
Лик: Амінь.
Опісля ієрей: Христос воскрес: (3) Також Лик: Христос воскрес: тричі на два крилоси, із стихами. По Слава, і нині: ієрей співає: Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав. Лик: І тим, що в гробах життя дарував.
Опісля: Слава, і нині: Іпакой: Попередивши ранок:
Якщо хочеш додати канон якогось святого, прокажи спершу тропар святого один раз.
Потім канон Пасхи, з ірмосом на глас 6. Приспів: Христос воскрес із мертвих. І святого, якщо буде. Опісля катавасія.
По 3-ій і 6-ій пісні: Спаси від бід. По 6-ій пісні, кондак і Ікос Пасхи.
Тоді прокімен, глас 8:
Це день, що його створив Господь, возрадуємося і возвеселімся в нім.
Стих: Ісповідуйте Господа, бо благий Він, бо повіки милість Його.
Також прокімен святого.
Євангеліє від Луки, зач. 114:
В той час Ісус, воскресши з мертвих, став посеред учеників своїх і сказав їм: Мир вам! А вони налякалися і, перестрашені, гадали, що бачать духа. І сказав їм: Чого ви стривожилися, і пощо помисли входять у серця ваші? Погляньте на руки мої і на ноги мої, що сам я є. Діткніться мене і глядіть, що дух тіла і костей не має, так як видите, що я маю. І сказавши це, показав їм руки і ноги. Коли ж вони з радости іще не вірили і дивувалися, Він сказав їм: Чи маєте тут щось з’їсти? Вони ж подали Йому частину печеної риби і бджолиний стільник. І взявши, їв перед ними. І сказав їм: Це ті слова, що я говорив до вас, бувши іще з вами, що треба сповнитись усьому, написаному про мене в законі Мойсеєвім, і в пророків, і в псалмах. Тоді розкрив їм ум розуміти Писання. І сказав їм, що так написано є, і так треба було постраждати Христові, і воскреснути з мертвих у третій день, і щоб у Його ім’я проповідувалося покаяння і відпущення гріхів між усіма народами, почавши від Єрусалиму. А ви є свідки цьому. І ось я пішлю обітницю Отця мого на вас, ви ж сидіть у городі Єрусалимському, поки зодягнетеся силою з висот. І вивів їх ген до Витанії і, знявши руки свої, благословив їх. І сталося, як Він благословляв їх, відступив від них і возносився на небо. А вони поклонилися Йому і вернулися в Єрусалим з радістю великою. І перебували весь час у храмі, славлячи і благословляючи Бога. Амінь.
Потім Євангеліє святого.
По 9-ій пісні, за Достойно — ірмос: Світися, світися: Опісля Христос воскрес: (3). Потім іпакой: Попередивши ранок. Слава: тропар святого. І нині: кондак: Хоч і у гріб: Опісля єктенія: Помилуй нас, Боже.
Потім ієрей говорить: Премудрість. А лик: Світися, світися: Ієрей: Слава Тобі, Христе Боже: І лик: Христос воскрес: Господи, помилуй. (3) Владико, благослови.
Відпуст із хрестом ієрей чинить так: Христос, що воскрес із мертвих: І все інше, як при кінці пасхальної утрені.
Потім ієрей виголошує: Христос воскрес. (3)
А лик відповідає: Воістину воскрес. (3)
І ще співає: Христос воскрес. (3)
Опісля: І нам дарував життя вічне, поклоняємось Його тридневному воскресенню.

Від неділі Томиної до віддання Пасхи, по Благословен Бог наш ієрей співає: Христос воскрес, (2), увесь тропар. І знову: Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав.
Лик: І тим, що в гробах, життя дарував.
Опісля Трисвяте, і далі.
По 9-ій пісні, за Достойно, ірмос: Світися, світися:
На відпусті ієрей промовляє: Слава Тобі, Христе Боже:
Лик: Христос воскрес: Господи, помилуй. (3) Владико, благослови.
Ієрей чинить відпуст:
Христос, що воскрес із мертвих:

Немає коментарів:

Дописати коментар