середу, 28 листопада 2012 р.

ЧИН БЛАГОСЛОВЕННЯ І ОСВЯЧЕННЯ ЦЕРКОВНИХ ХОРУГОВ


ЧИН БЛАГОСЛОВЕННЯ І ОСВЯЧЕННЯ ЦЕРКОВНИХ ХОРУГОВ
Ієрей: Благословен Бог наш завжди, нинi i повсякчас, i на вiки вiкiв.
Лик: Амiнь.
Ієрей: Слава Тобi, Боже наш, слава Тобi.
Лик: Царю небесний, утiшителю, Душе iстини, що всюди єси i все наповняєш, скарбе дiбр i життя подателю, прийди i вселися в нас, i очисти нас вiд усякої скверни, i спаси, благий, душi нашi.
Святий Боже, святий крiпкий, святий безсмертний, помилуй нас. (3)
Слава Отцю, i Сину, i Святому Духовi, нинi i повсякчас, i на вiки вiкiв. Амiнь.
Пресвята Тройце, помилуй нас; Господи, очисти грiхи нашi; Владико, прости беззаконня нашi; Святий, посiти i зцiли немочi нашi, iмени Твого ради.
Господи, помилуй. (3)
Слава: i нинi:
Отче наш, Ти, що єси на небесах, нехай святиться iм’я Твоє, нехай прийде царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небi, так i на землi. Хлiб наш насущний дай нам днесь; i прости нам довги нашi, як i ми прощаємо довжникам нашим; i не введи нас у спокусу, але ізбав нас вiд лукавого.
Ієрей: Бо Твоє єсть царство, i сила, i слава, Отця, i Сина, i Святого Духа, нинi i повсякчас, i на вiки вiкiв.
Лик: Амiнь.
Господи, помилуй. (12)
Слава Отцю, i Сину, i Святому Духовi, нинi i повсякчас, i на вiки вiкiв. Амiнь.
Прийдiте, поклонiмся царевi, нашому Богу.
Прийдiте, поклонiмся Христовi, царевi, нашому Богу.
Прийдiте, поклонiмся i припадiм до самого Господа Ісуса Христа, царя i Бога нашого.
Лик: Амінь.

Диякон: Господу помолімся.
Лик: Господи, помилуй.
Ієрей мовить молитву:
Боже вічний, безначальний, невидимий, недослідимий, невимовний, усіх сотворінь видимих і невидимих Творче, Ти звелів у Старому Завіті угодникові Твоєму Мойсею образи херувимів на скинії збудувати й поставити, і при них славу свою зволив показати, і молитви людей Твоїх почути. Сам і нині, Владико Чоловіколюбче Царю, споглянь із небес, зі святої оселі Твоєї, і зішли благодать Пресвятого Твого Духа на образ і хоругву цю на славу імени Твого пресвятого (або в честь преблагословенної Владичиці нашої Богородиці і приснодіви Марії, або на славу святого, або святої, або святих ім’ярек) зроблену, і благослови, очисти і освяти її (або їх). Подай щедру благодать рабам Твоїм, щоб усі вони, споглядаючи на образ хоругви і, слідуючи за нею, страшними були для супротивників їх і відігнали напасників, щоб були вислухані молитви їх і щоб одержали від Тебе обіцяні блага, що приготував Ти для вірних своїх.
Бо Тобі належить усяка слава, честь і поклонення, з єдинородним Твоїм Сином, і пресвятим, благим і животворящим Твоїм Духом, нині і повсякчас, і на віки віків.
Лик: Амінь.
Ієрей кропить свяченою водою хоругву, виголошуючи:
Освячується хоругва ця благодаттю Пресвятого Духа, окропленням води цієї свяченої, в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар