середу, 28 листопада 2012 р.

ЧИН МАЛОГО ОСВЯЧЕННЯ ВОДИ У СКОРОЧЕННІ


ЧИН МАЛОГО ОСВЯЧЕННЯ ВОДИ
У СКОРОЧЕННІ
Ієрей починає: Благословен Бог наш завжди, нинi i повсякчас, i на вiки вiкiв.
Лик: Амiнь.
Ієрей: Слава Тобi, Боже наш, слава Тобi.
Царю небесний, утiшителю, Душе iстини, що всюди єси i все наповняєш, скарбе дiбр i життя подателю, прийди i вселися в нас, i очисти нас вiд усякої скверни, i спаси, благий, душi нашi.
Святий Боже, святий крiпкий, святий безсмертний, помилуй нас. (3)
Слава Отцю, i Сину, i Святому Духовi, нинi i повсякчас, i на вiки вiкiв. Амiнь.
Пресвята Тройце, помилуй нас; Господи, очисти грiхи нашi; Владико, прости беззаконня нашi; Святий, посiти i зцiли немочi нашi, iмени Твого ради.
Господи, помилуй. (3)
Слава: i нинi:
Отче наш, Ти, що єси на небесах, нехай святиться iм’я Твоє, нехай прийде царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небi, так i на землi. Хлiб наш насущний дай нам днесь; i прости нам довги нашi, як i ми прощаємо довжникам нашим; i не введи нас у спокусу, але iзбав нас вiд лукавого.
Ієрей: Бо Твоє єсть царство, i сила, i слава, Отця, i Сина, i Святого Духа, нинi i повсякчас, i на вiки вiкiв.
Лик: Амiнь.
І співають тричі тропар цей, глас 6:
З неба пошли благодать, Життєдавче, і воду цю освяти, і покажи, щоб вона була від усіх скверней очищенням.
Господу помолімся.
Лик: Господи, помилуй
Ієрей читає над водою молитву оцю:
Боже великоіменитий, Отче Господа нашого Ісуса Христа, що єдиний твориш чудеса, яким немає числа; Його голос на багатьох водах, а води, побачивши Його, налякались, і затривожилися безодні та множество шуму вод; Його шляхів у морю і стежок на численних водах, і стіп Твоїх не пізнають. Ти хрещенням єдинородного Сина Твого воплоченого, і зшестям на Нього Пресвятого Духа в голубиному виді, і Твоїм отцівським словом йорданські струї освятив єси. Тебе нині ми, недостойні раби Твої, смиренно молимо і благаємо: пошли благодать Пресвятого Духа на воду оцю і небесним Твоїм благословенням благослови, очисти і освяти її, і даруй їй благодать і благословення Йорданове і силу, що очищує всі скверни і зціляє всяку недугу, і проганяє бісів і всі підступи і хитрощі їх. І покажи силою, діянням і благодаттю Пресвятого Духа, щоб вона була всім рабам Твоїм, що її з вірою п’ють, приймають і нею окроплюються, відпущенням гріхів, звільненням від терпінь, прогнанням усякого зла, помноженням чеснот, зціленням болістей, а домам і всякій місцевині освяченням і благословенням, відігнанням погубного і всякого злотворного повітря, і придбанням благодати Твоєї. Бо Ти благословляєш і освячуєш все, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, з єдинородним Твоїм Сином, і з пресвятим і благим і животворящим Твоїм Духом, нині і повсякчас, і на віки віків.
Лик: Амінь.
Ієрей: Мир усім.
Лик: І духові твоєму.
Ієрей: Голови ваші Господеві приклоніть.
Лик: Тобі, Господи.
Ієрей читає тихо оцю молитву:
Приклони, Господи, вухо Твоє, і вислухай нас, Ти, що води йорданські явленням Христа Твого освятив, і благослови всіх нас, що приклоненням своєї шиї знаменують повинування Тобі, і сподоби нас сповнитися Твого освячення прийняттям цієї води, і нехай буде вона нам на здоров’я, і душам і тілам.
І виголошує:
Бо Ти єси освячення наше, і Тобі славу возсилаємо, з єдинородним Твоїм Сином, і пресвятим і благим і животворящим Твоїм Духом, нині і повсякчас, і на віки віків.
Лик: Амінь.
Ієрей, узявши хрест, занурює його в воді хрестовидно, співаючи тропар, глас 1:
Спаси, Господи, людей Твоїх і благослови насліддя Твоє, побіди благовірному народові на супротивників даруй і хрестом Твоїм охорони люд Твій. (3)
І відпуст.

Немає коментарів:

Дописати коментар