середу, 28 листопада 2012 р.

ЧИН ВВЕДЕННЯ В ЦЕРКВУ ВПЕРШЕ ОДРУЖЕНОЇ


ЧИН ВВЕДЕННЯ В ЦЕРКВУ ВПЕРШЕ ОДРУЖЕНОЇ

Прийшовши до церкви, новоодружена жінка стає біля церковних дверей. Ієрей у єпитрахилі підходить до неї і мовить:
Ввійди, дитино, у двори Господні і зі всяким благоволінням і страхом Божим відвідуй завжди церкву Його, щоб прийняти від Нього милість і благодать отримати; в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.
Ієрей входить до храму, а за ним жінка з тими, що з нею. Ієрей стає з жінкою перед богородичною іконою і починає як звичайно:
Благословен Бог наш завжди, нинi i повсякчас, i на вiки вiкiв.
Лик: Амiнь.
Ієрей: Слава Тобi, Боже наш, слава Тобi.
Лик: Царю небесний, утiшителю, Душе iстини, що всюди єси i все наповняєш, скарбе дiбр i життя подателю, прийди i вселися в нас, i очисти нас вiд усякої скверни, i спаси, благий, душi нашi.
Святий Боже, святий крiпкий, святий безсмертний, помилуй нас. (3)
Слава Отцю, i Сину, i Святому Духовi, нинi i повсякчас, i на вiки вiкiв. Амiнь.
Пресвята Тройце, помилуй нас; Господи, очисти грiхи нашi; Владико, прости беззаконня нашi; Святий, посiти i зцiли немочi нашi, iмени Твого ради.
Господи, помилуй. (3)
Слава: i нинi:
Отче наш, Ти, що єси на небесах, нехай святиться iм’я Твоє, нехай прийде царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небi, так i на землi. Хлiб наш насущний дай нам днесь; i прости нам довги нашi, як i ми прощаємо довжникам нашим; i не введи нас у спокусу, але ізбав нас вiд лукавого.
Ієрей: Бо Твоє єсть царство, i сила, i слава, Отця, i Сина, i Святого Духа, нинi i повсякчас, i на вiки вiкiв.
Лик: Амiнь.
Господи, помилуй. (12)
Слава Отцю, i Сину, i Святому Духовi, нинi i повсякчас, i на вiки вiкiв. Амiнь.
Прийдiте, поклонiмся царевi, нашому Богу.
Прийдiте, поклонiмся Христовi, царевi, нашому Богу.
Прийдiте, поклонiмся i припадiм до самого Господа Ісуса Христа, царя i Бога нашого.
Псалом 66:
Боже, ущедри нас і благослови нас, просвіти лице Твоє на нас і помилуй нас. Щоб пізнали ми на землі путь Твою, у всіх народах спасення Твоє. Нехай ісповідують Тебе люди, Боже, нехай ісповідують Тебе люди всі. Нехай звеcелятьcя і зрадіють народи, бо ти будеш cудити людей cправедливо і покажеш народам дорогу на землі. Нехай ісповідують Тебе люди, Боже, нехай ісповідують Тебе люди всі. Земля дала плід cвій, благоcлови наc, Боже. І нехай убоятьcя Його вcі кінці землі.
Стихи з псалма 5:
Виcлухай, Гоcподи, cлова мої, зрозумій поклик мій. Почуй голоc моління мого, царю мій і Боже мій, бо до Тебе помолюcь я, Гоcподи. Удоcвіта виcлухай голоc мій; удоcвіта cтану перед Тобою і пильнуватиму. Я ж з великої лаcки Твоєї увійду в дім Твій, поклонюcя храмові cвятому Твоєму у cтраху перед Тобою. Гоcподи, провадь мене правдою Твоєю, задля ворогів моїх вирівняй путь мою перед Тобою.

Ієрей мовить оцю молитву над жінкою, що схилила голову:
Ієрей: Господу помолімся.
Лик: Господи, помилуй.
Ієрей: Боже, Боже наш, що говорив через пророків і провістив просвічення всіх народів в останніх поколіннях, не хотячи, щоб хтось із сотворених Тобою людей залишився поза Твоїм спасенням, встановив Ти закони через вибрану Твою посудину апостола Павла, щоб чоловіки і жінки, що у вірі живуть, все творили на Твою славу. І одні мають з непокритою головою славу і хвалу святому імені Твоєму приносити, а інші з покритою головою в благоговінні і доброчесті, прикрашаючи себе добрими ділами, вірою утвердженими, та хвалу і мольби славі Твоїй з благодаренням приносити.
Сам, Владико чоловіколюбче, благослови рабу Твою оцю ім’ярек і прикраси голову її красою, Тобі благовгодною, щоб, живучи за всіми Твоїми заповідями і будучи першою у всіх чеснотах, вона доброчесність свою зберегла і, разом з даним їй Тобою чоловіком, вічні Твої блага отримала.
Бо милостивий і чоловіколюбець Бог єси, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки віків.
Лик: Амінь.
Ієрей благословить голову жінки і покриває хусткою мовлячи:
Нехай покриє тебе покровом крил своїх і збереже тебе від усякого зла у всі дні життя твого і дасть тобі в мирі і благоденстві бачити синів синів твоїх аж до третього і четвертого коліна, разом з мужем твоїм.
Тоді кропить її свяченою водою, мовлячи:
Окропленням цієї свяченої води нехай зійде і перебуває на тобі благословення Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
І творить звичайний відпуст дня. По відпусті мовить жінці, благословляючи її правицею:
Іди в мирі і пильно бережи всі заповіді Господні у страсі Його у всі дні життя твого, корячись мужеві твоєму, як велить Господь, в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.
І так відходять, славлячи Бога.

Немає коментарів:

Дописати коментар