середу, 28 листопада 2012 р.

БЛАГОСЛОВЕННЯ ТРАНСПОРТНОГО ЗАСОБУ

Благословення транспортного засобу
Свящ.: Благословен Бог наш завжди, нині і повсякчас, і на віки віків.
Л.: Амінь.
Слава Тобі, Господи, слава Тобі.
Початок звичайний
Свящ.: Господу помолімся.
Л.: Господи, помилуй.
Свящ.: Всемогнутній предвічний Боже, Ти сотворив усі сили природи на свою славу і на користь для людей, Тобі сердечно молимось: зішли з небес своє благословення (благословляє) на транспортний засіб цей і на все його приладдя; Твоєю вседоброю запобігливістю захорони його в цілості та неушкодженим, спомагай слуг Твоїх, що будуть на ньому подорожувати, і дай благодать Твою, щоб у законі твоїм тут ходячи і дороги заповідей Твоїх зберігаючи, змогли щасливо зайти до небесної батьківщини.
Бо Ти Бог милостей і щедрот, і чоловіколюб’я єси, і Тобі славу віддаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки віків.
Л.: Амінь.
Свящ.: Господу помолімся.
Л.: Господи, помилуй.
Свящ.: Владико, Господи Боже наш, вислухай моління наші, які сьогодні Тобі приносимо, і правицею Твоєю благослови (благословляє) транспортний засіб цей, пошли Твоїх ангелів хоронителів, щоб усі, що схочуть на ньому подорожувати, були збережені і захороненні від усіляких злих випадків. І як мужеві етіопському, що сидів на колісниці і читав святі пророцтва, апостолам Твоїм віру і благодать дарував єси, так слугам, що будуть цим транспортним засобом користуватись, покажи дорогу спасіння, щоб Твоєю благодаттю споможені, відзначилися добрими ділами і по скінченні цього життя сподобилися вічної радості в небеснім царстві.
Бо Твоя є влада, і сила, і слава, і Тобі славу віддаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки віків.
Л.: Амінь.
Свящ.: Благословляється і освячується транспортний засіб цей, окропленням цієї священної води, в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.
Свящ.: Премудрість.
Л.: Чеснішу від херувимів і незрівнянно славнішу від серафимів, що беззотління Бога-Слово породила, сущу Богородицю, Тебе величаємо.
Свящ.: Слава Тобі, Христе Боже, уповання наше, слава Тобі.
Л.: Слава: і Нині: Господи, помилуй (3), Благослови.
Свящ.: Христос істинний Бог наш, молитвами пречистої своєї Матері, преподобних і богоносних отців наших і всіх святих, помилує і спасе нас як благий і чоловіколюбець.
Л.: Амінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар